СОЛИДАРНОСТ ИЗ БРИТАНИЈЕ – CWI

Чланови Комитета радничке интернационале са седиштем у Лондону (The Committee for a Workers’ International – CWI) својим симболичним гестом, подржали су борбу радника “Књаз Милош“ за своја уставна и законска права.

Комитет радничке интернационале, који подржава челника лабуриста Џереми Корбина, интернационализоваће проблем тешког стања социјалних права, као и незаинтересованости свих државних органа у Србији да се нешто учини на том пољу.

Директну помоћ, слањем писма забринутости одговорним органима у држави, упутили су секретар синдиката Unite EM Јон Дејл, функционер синдиката Trade Unionist Адам Голчер, активиста за заштиту људских права из Америке Мишел Сола, утицајни активиста CWI Мира Главарданов, председник удружења Unite housing workers Пол Кершо, и многи други.

Синдикату Правди ће бити потребна сва помоћ и контакти како би се европској стручној јавности, удружењима и активистима скренула пажња на грубо нарушавање система европског законодавства у Србији утврђеним европским конвенцијама, директивама и стандардима ЕУ, праксом Европског суда за људска права у Стразбуру, као и конвенцијама Међународне организације рада, којим се ствара преседан и опасност и за европске раднике.

PODRŠKA OTPUŠTENIM RADNICIMA „KNJAZA MILOŠA“ U SRBIJI
SOLIDARITY WITH SACKED WORKERS OF „KNJAZ MILOŠ“ IN SERBIA
CWI London :

Фотографија корисника Mira Glavardanov